Een moment geduld aub...
MENU

Mantelzorg: vrijwillig of verplichting?

 • Dinsdag 21 mei 2019
  De bijeenkomst is van 19:00 tot 21:00 uur.
  gratis
  René van Nieuwkuijk
  19:00 - 21:00
  Cordaad Welzijn, Hofnar 16, 5554 DA Valkenswaard
  Deze cursus is bestemd voor mantelzorgers.
  (0 inschrijvingen)

Korte inhoud:
Mantelzorger, hoe gaat het met je? Mantelzorg: de overheid beschouwt het als vrijwillige participatie, maar voor jou voelt het als verplichting. Dat is niet het enige spanningsveld, waar je als mantelzorger mee te maken hebt…
Soms is het mantelzorgen zó moeilijk dat je gewoonweg radeloos bent. Hoe ga je dan om met gevoelens van plichtsbesef, schuldgevoel, het gebrek aan tijd voor jezelf en je eigen leven? En kun je eigenlijk wel “nee” zeggen tegen de vraag om mantelzorg op je te nemen of tegen bepaalde noodzakelijke taken? Hoe dan? Het is vaak lastig om op een constructieve manier te praten over deze dilemma’s en gevoelens.
In deze workshop gaan we samen het gesprek aan en leer je om te gaan met deze gevoelens. We stoppen echter niet bij alleen erover praten, maar we gaan aan de slag! We leren samen op een praktische manier om je gevoelens onder woorden te brengen en ervoor te zorgen dat je deze beter kunt verdragen. Het geleerde kun je vervolgens toepassen op de moeilijke situaties die je onvermijdelijk tegenkomt in je leven als mantelzorger.
Deze workshop wordt verzorgd door Marlie van der Heijden (van Involve Ethics).

Inschrijven niet meer mogelijk

Mogen er foto's/films gemaakt worden? *
Wij respecteren de wet op de Privacy
* =verplicht invullen